Meer dan 5.000 Engelse artsen en 20 medische instituten voeren campagne om toestemming te krijgen voor het gebruik van vitamine C als primaire behandeling voor Covid-19.

De campagne, Vitamine C voor Covid (www.vitaminc4covid.com), volgt op de publicatie van een groot overzicht van 100 onderzoeken waaruit bleek dat de vitamine het leven kan redden van mensen die een zware infectie met het virus doormaken en dat het de symptomen van mildere infecties kan verminderen.

Vitamine C is ‘veiliger dan water, goedkoop en overal verkrijgbaar’, aldus voedingsdeskundige Patrick Holford, die het onderzoeksproject leidde. ‘Het juiste gebruik van vitamine C, zo vroeg mogelijk na besmetting, en in hoge intraveneuze doses op de ic-afdelingen, kan mogelijk een keerpunt betekenen.’

Hooggedoseerde vitamine C-therapie wordt al toegepast in China; al in februari vorig jaar werden 50 miljoen doses van één gram verscheept naar Wuhan, het epicentrum van de Covid-19-uitbraak, voegt Holford eraan toe.

De campagne probeert gezondheidsautoriteiten over de hele wereld ertoe te bewegen vitamine C te accepteren als een effectieve therapie voor Covid-19 in plaats van het af te doen als nepnieuws.

Er wordt ook gezocht naar fondsen om grote en definitieve onderzoeken naar de vitamine uit te voeren, en om gezondheidsinstanties ertoe te bewegen de vitamine aan te bevelen, vooral voor de meest kwetsbaren, waaronder bewoners van verzorgingshuizen die een speciaal risico lopen en van wie bekend is dat ze tekorten hebben aan deze voedingsstof.

Bron: https://www.medischdossier.org/engelse-artsen-vragen-om-vitamine-c-als-covid-behandeling/