RECEPT: ZOETE-AARDAPPELCHIP

U kunt van deze roze zoete aardappelen zoete of hartige chips maken: ze zijn prachtig van kleur en verrassend, bijna fruitig van smaak. Voor 4 personen

Ingrediënten:

-2 grote zoete aardappelen

-plantaardige olie

– zout

1. Was de schillen en daarna schil de aardappelen onder koud stromend water, snijd ze met een scherp mes in 3mm dikke plakken en leg ze in een schaal met licht gezouten koud water.

2. Verhit een laagje olie van 1 cm in een grote koekenpan. Haal de plakken uit het water en dep ze droog met keukenpapier terwijl de olie heet wordt

3. Bak een paar plakjes per keer knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Strooi er evt. zout/kruiden over en serveer ze.

Variatie: Voor een zoete versie strooit u kaneel en poedersuiker over de chips als ze nog heet zijn: schud ze door elkaar en laat ze afkoelen. (Yams kunt u op dezelfde manier bereiden)

TIP: Deze zoete-aardappelchips smaken warm heerlijk, maar als u ze niet allemaal opeet, kunt u ze natuurlijk ook als koude snack geven. Geef er een zoete of hartige dipsaus bij.