RECEPT VOLKORENKAASKOEKJES

Deze kaaskoekjes zijn erg lekker en leveren bovendien calcium dankzij de Parmezaanse kaas en de yoghurt. De walnoten maken de koekjes extra voedzaam en bevatten gezonde vetten.
Ingredienten:
60 gram walnoten
140 gram volkorenmeel (plus 2 eetlepels extra)
100 gram geraspte Parmezaanse kaas
1 eetlepel suiker
2 theelepels Bakpoeder
1 theelepel zout
½ theelepel zuiveringszout (dubbelkoolzure soda)
2 ¼ dl magere yoghurt
1 groot ei
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Spreid de walnoten uit op een bakblik en rooster ze ca. 5 minuten, tot ze goudbruin en knapperig zijn. Doe ze samen met 30 gram van het volkorenmeel in een keukenmachine en maal ze zeer fijn. Schakel de oven niet uit.
2. Doe het walnotenmengsel over in een grote kom. Voeg de rest van het volkorenmeel, de Parmezaanse kaas, de suiker, het bakpoeder, het zout en het zuiveringszout toe. Roer alles door elkaar en maak een kuiltje in het midden.
3. Roer in een andere kom de yoghurt en het ei door elkaar. Schenk dit mengsel in het kuiltje Kneed alles goed door elkaar, zodat u ten slotte een mooi glad deeg krijgt.
4. Breng het deeg over op een met 2 eetlepels volkorenmeel bestoven werkvlak. Rol het uit tot een lap van ruim 1 cm dik. Steek hieruit met een uitsteekvorm rondjes van 5 cm doorsnee. Druk de deegrestjes tot een bal, rol deze uit tot een lap en steek nog meer deegrondjes uit. U krijgt zo ca 24 deegrondjes
5. Schik de deegrondjes op een oningevet bakblik, met 2 ½ cm tussenruimte. Bak ze 15-17 minuten goudbruin.

Voor 24 koekjes:
Per koekje: 60 Kcal
2,3 g vet (waarvan 27% verzadigd)
3 g eiwit
7 g koolhydraten
1 g voedingsvezels
11 mg cholesterol, 205 mg natrium

Lekker recept? Deel dit recept van Safardia voor volkoren kaaskoekjes!