Recept Pittige kipspiesjes
Ingrediënten (4 personen):
• Kippendijen, 200 gram (in blokjes)
• Olijfolie, 4 eetlepels
• Paprikapoeder, 8 theelepels
• Uienpoeder, 4 theelepels
• Korianderpoeder, 1 theelepel
• Knoflookpoeder, 3 theelepels
• Peper, 2 theelepels
• Tijm, 3 theelepels
• Chilipoeder, 1 theelepel
• Basilicumpoeder, 2 theelepels
• Courgette, 2 stuks (in schijven)
• Limoen, 2 stuks (sap)
• Knoflook, 12 teentjes (gepeld)
• Rode paprika, 2 stuks (in reepjes gesneden)
• Pijnboompitten, 75 gram
• Barbecue spiezen (hout, geweekt in water)
Bereiding
1 Voeg alle kruiden samen in een kom.
2 Meng goed door en doe de olijfolie erbij.
3 Wentel de kippenblokjes erdoor.
4 Rijg dan de spiezen met kip, paprika, courgette en een teentje knoflook en zo door.
5 Besprenkel met een beetje limoensap.
6 Leg de spiezen op de barbecue(of in de oven ) en rooster ze in 10-15 minuten helemaal gaar. Draai de spiezen regelmatig om.
7 Rooster(mag ook in een koekepan) intussen de pijnboompitjes en bestrooi de geroosterde spiezen hiermee zodra ze klaar zijn.