Penne met groente en noten
200 gram volkoren Penne
50 gram walnoten
1 eetlepel olie
250 gram roerbakgroente
1 blik tomatenblokjes zonder zout oregano.
2 eetlepels geraspte belegen 30 kaas
Kook de Penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
n Hak de walnoten grof en bak ze in een droge koekenpan goudgeel.
n Verwarm de olie en roerbak hierin de groente enkele minuten.
nVoeg de tomatenblokjes toe met wat peper en oregano.
Laat de saus enkele minuten pruttelen.
n Schep de groentesaus door de pasta en strooi de noten er over.
n Strooi er aan tafel wat kaas over.
Voedingswaarde per persoon: 700 kcal, 30 g vet, waarvan 4 g verzadigd vet,
80 g koolhydraten, waarvan 12 g suikers, 15 g vezel, 25 g eiwit, 0,4 g zout, 225 g groente
Variatie
Vervang de roerbakgroente door een stukje witte kool, een stuk prei, courgette, wortel en paprika.