Nederlandse voedselproducenten mogen naar verwachting halverwege 2021 Nutri-Score als logo gebruiken. Het logo is dan ook geschikt voor online gebruik. Bijvoorbeeld in webwinkels die voedingsmiddelen aanbieden.

Gebruik voedselkeuzelogo door producenten
Is het voedselkeuzelogo Nutri-Score in 2021 beschikbaar in Nederland? Dan adviseert de overheid voedselproducenten om het voedselkeuzelogo zo snel mogelijk op de verpakkingen te zetten. Voedselproducenten krijgen hierover op tijd informatie. Als een voedselproducent op 1 artikel Nutri-Score zet, moet hij op al zijn producten het logo plaatsen.

1 erkend logo

Voedselproducenten hoeven Nutri-Score niet te gebruiken als ze dat niet willen. Wel is het zo dat alleen Nutri-Score straks een erkend voedselkeuzelogo is voor Nederlandse voedselproducenten. Andere voedselkeuzelogo’s mogen Nederlandse producenten niet op Nederlandse verpakkingen plaatsen.

Beschikbaarheid van het logo

Voedselproducenten mogen wettelijk vanaf halverwege 2021 Nutri-Score op hun verpakkingen plaatsen. Daarom is het logo nu nog niet beschikbaar. Ook onderzoekt de overheid nu welke onafhankelijke organisatie begeleiding biedt aan bedrijven bij het gebruiken van het voedselkeuzelogo. Zodra dit bekend is, krijgen producenten en supermarkten informatie hierover.

Bron: https://www.rijksoverheid.nl/