Iedereen weet dat het belangrijk is om genoeg water te drinken. Maar wie slaagt er in godsnaam in om elke dag die twee liter H2O te consumeren? Met deze zeven tips moet het zonder enig probleem lukken.

Een goed begin is het halve werk

Begin de dag met een glaasje water. Als je net wakker bent, heeft je lichaam al uren geen vocht meer binnen gekregen, terwijl je wel heel de nacht hebt liggen zweten. Drink daarom meteen een glaasje water om je waterniveau weer op peil te brengen.

Wat hebben koffie en wijn met elkaar gemeen?

Drink voor elk glas alcohol dat je consumeert, één glas water. Dat is een geweldige strategie om gehydrateerd te blijven als je uitgaat. Het is trouwens ook een prima trucje om de kater van de dag erna te voorkomen, omdat je niet zo uitgedroogd bent. Maar het is ook een winnende strategie voor koffiedrinkers. Maak er dus een regel van om bij elk glas wijn of elk kopje koffie, een glaasje water te drinken.

Water met een interessant smaakje

Vind je water maar saai? Wees dan creatief met wat extra ingrediënten en gooi er wat citroen, komkommer of munt in. Er zijn vandaag heel wat leuke receptjes om je water op te vrolijken. Hoe klinkt een ijskoud glas met appelsienschijfjes en wat steranijs bijvoorbeeld? Of droom je sneller weg bij combinaties als watermeloen en munt? Of ananas en kokoswater? Leef je helemaal uit en ga op zoek naar je favoriete combo.

Drink water in stijl

Koop zo’n mooie drinkfles die je met trots overal mee naartoe kan brengen. Pak die dan ook echt overal met je mee en zorg dat je hem in handbereik houdt. Voor je het weet is de fles helemaal leg.

Harde deadlines

Lukt het echt niet om jezelf eraan te herinneren? Geef jezelf dan deadlines tegen wanneer je een glas moet hebben leeggedronken. Stel bijvoorbeeld elke twee uur een alarm in op je gsm dat je eraan herinnerd om iets te drinken. Te vervelend? Dan bestaan er ook esthetische apps waar je je waterinname kan bijhouden als Daily Water en Daily Water Free.

Niet alles over dezelfde kam scheren

Elk watermerk smaakt wel wat anders. Dat komt door variërende elementen als ijzer en zout in de waterbron waar het merk zijn product haalt. Ben je diezelfde smaak beu? Dan kan je experimenteren met andere opties. Er is trouwens niets mis met kraantjeswater drinken. Vind je die kalksmaak maar niets? Dan kan een waterfilter dat gemakkelijk voor je oplossen.

Droom weg met een kopje thee

Heb je zin in een boost van smaak? Ga dan voor een kopje heerlijke thee. Er bestaat wel voor iedereen wat: kamille thee, lavendel, gekaramelliseerde peer, … Noem maar op en iemand heeft het waarschijnlijk in een theezakje gebrouwen. Drink het in de winter om jezelf op te warmen en in de zomer gooi je er wat ijsblokjes bij en wat honing als een verfrissend goedje. Voor je het weet heb je thuis tien theedozen liggen en ontbloei je jezelf tot een echte kenner. Let wel op met theeën die een hoog percentage cafeïne hebben, want dat heeft dan weer een dehydraterend effect. Pas dus op met zwarte thee en kies voor groene, witte of oolong.

Bron:  https://nl.metrotime.be/gezondheid/aha-met-deze-zeven-tips-drink-je-zonder-probleem-twee-liter-water-dag