Gevarieerd koken met broccoli, het is makkelijker dan je denkt. Deze veelzijdige groente is heerlijk bij kip en heel wat soorten vis en vlees. Maar je kan perfect ook vegetarische gerechten met broccoli maken. We zetten hier voor jou onze beste recepten op een rij. Wedden dat onze pesto van broccoli op je favorietenlijst komt te staan?

Dit moet je weten over broccoli

Een verse broccoli heeft donker- of lichtgroene roosjes. Zodra de roosjes geel worden, is hij niet meer zo vers. Goed om weten: broccoli is op zijn best tussen juni en oktober. In deze seizoenskalender kan je makkelijk zien wanneer welke groenten in seizoen zijn.
Broccoli bewaren doe je best in de koelkast, verpakt in folie. Zo blijft hij twee tot vijf dagen goed.
De voedingswaarde van broccoli is vrij hoog in vergelijking met andere groenten. Deze groente is rijk aan voedingsvezels, foliumzuur, vitamine C en K en is een goede bron van kalium, vitamine A, B2 en B6. Het verbaast dus niet dat broccoli tot het select clubje van brain food hoort.

Tips voor kip met broccoli

Of we suggesties hebben voor een lekker gerecht met broccoli en kip? Zeker en vast! Wat dacht je van een gevulde aardappel met broccoli en kippenblokjes? Of de combinatie met gevulde kipfilet? Zeg niet zomaar ‘kip met broccoli’ tegen onze bladerdeegrolletjes: met deze ovenschotel met broccoli maak je iedereen blij.

Bekijk hieronder de volledige lijst met reccepten.

Bron: https://www.lekkervanbijons.be/groenten/makkelijke-recepten-met-broccoli