Recept Linzenburgers
Voor 4 burgers:
1 ui
1 teen knoflook
2 el olie
100 g rode linzen
zout, peper
½ tl kurkuma
1 el hazelnoten
½ bos peterselie (ongeveer 10 g)
4 el havermout
2 el yoghurt
1. Snipper de ui en knoflook en bak glazig in 1 el olie.
2. Voeg linzen, zout, peper, kurkuma en 200 ml water toe. Breng het geheel aan de
kook en laat op laag vuur 10 tot 12 minuten afgedekt pruttelen. De linzen moeten het
vocht dan volledig opgenomen hebben. Doe alles in een kom en laat het afkoelen.
3. Hak de hazelnoten fijn. Was, droog en hak de peterselie fijn.
4. Voeg noten, peterselie, havermout en yoghurt toe aan het linzenmengsel en roer alles
goed door elkaar. Laat enkele minuten intrekken en voeg eventueel nog wat extra zout of
specerijen toe. Maak er vier burgers van.
5. Bak de burgers 5 minuten aan elke kant in de resterende olie.
Per burger: voedingswaarde: 203 kcal; 9 g vet, 19 g koolhydraten,6 g vezels, 8 g eiwit.
Tip: leg de burgers op een broodje met tomaat, uienringen, mayonaise en ketchup.