• safardia post vis

Vis in de voeding en de kwaliteit

January 15th, 2021|0 Comments

Vis in de voeding en de kwaliteit Een feit dat tot nadenken aanzet? Volkeren die veel vis eten beschikken over onbetwistbare epidemiologische bijzonderheden. Voor de mens en vooral voor kustbewoners is vis altijd een [...]

  • safardia post insuline

DIABETES : ONDERSTEUNEND DOOR FYTOTHERAPIE

November 11th, 2020|0 Comments

DIABETES : ONDERSTEUNEND DOOR FYTOTHERAPIE o.a. Ashwagandha, Banaba,Blauwe bosbes, Eleutherococus, Fenegriek, Ginseng, Groene thee Kaneel, Knoflook, Mariadistel, Olijfblad, Paardenbloem Ashwagandha Latijn: Withania somnifera Nederlands: Winterkers Fam: Solanaceae Gebruikt deel: wortels Is een belangrijk fytotherapeuticum [...]

  • safardia post zoetstoffen

ZOETSTOFFEN

November 4th, 2020|0 Comments

ZOETSTOFFEN In 1879 werd de eerste zoetstof, sacharine bij toeval ontdekt door Ira Remsen, een chemicus die werkzaam was in het laboratorium bij de John Hopkins Universiteit in de Verenigde Staten. Hij ontdekte de [...]

  • safardia post insuline

VOEDINGSADVIEZEN BIJ DIABETES

October 29th, 2020|0 Comments

VOEDINGSADVIEZEN BIJ DIABETES Suikerziekte(diabetes mellitus) Suikerziekte (diabetes mellitus) is een stofwisselingsziekte. Bij suikerziekte (diabetes mellitus) is het lichaam zelf niet in staat koolhydraten (enkelvoudige en samengestelde suikers) om te zetten in energie. Bij suikerpatiënten [...]

  • safardia post peulvruchten 2

PEULVRUCHTEN

October 20th, 2020|0 Comments

Peulvruchten is de verzamelnaam voor een gewas dat behoort tot de familie van de vlinderbloemigen. Peulvruchten worden al eeuwenlang door de mens gegeten. In de Bijbel staat het verhaal waarin Ezau zijn eerstgeboorterecht aan Jacob [...]

  • safardia post noten en zaden

NOTEN EN ZADEN

October 12th, 2020|0 Comments

Noten en zaden Noten en zaden zijn de embryo’s van diverse bomen, struiken en andere planten. Noten zijn droge, eenzijdige, niet openspringende vruchten waarvan de vruchtwand hard en bros en ook wel houtig is. [...]