• safardia post peulvruchten 2

PEULVRUCHTEN

October 20th, 2020|0 Comments

Peulvruchten is de verzamelnaam voor een gewas dat behoort tot de familie van de vlinderbloemigen. Peulvruchten worden al eeuwenlang door de mens gegeten. In de Bijbel staat het verhaal waarin Ezau zijn eerstgeboorterecht aan Jacob [...]

  • safardia post noten en zaden

NOTEN EN ZADEN

October 12th, 2020|0 Comments

Noten en zaden Noten en zaden zijn de embryo’s van diverse bomen, struiken en andere planten. Noten zijn droge, eenzijdige, niet openspringende vruchten waarvan de vruchtwand hard en bros en ook wel houtig is. [...]

  • safardia post kruiden

KRUIDEN EN SPECERIJEN(algemene info)

October 5th, 2020|0 Comments

Kruiden en specerijen Onder kruiden en specerijen verstaan we bepaalde plantendelen die om de smaak, het aroma, de geneeskrachtige of conserverende werking en/of de kleur bijzonder gewaardeerd worden. In de prehistorie, maar ook in [...]

  • safardia post granen algemene info

Leer meer over graanproducten

September 28th, 2020|0 Comments

Als er ‘volkoren’ op het brood staat, is het brood gemaakt van meel waarvoor de hele tarwekorrel is gebruikt. Alle stoffen uit de korrel zitten dan in het meel. In grofvolkoren zitten gebroken tarwekorrels, [...]

  • safardia post zoete aardappel

Zoete aardappel(of bataat)

September 21st, 2020|0 Comments

De zoete aardappel, die er meestal mooi oranjekleurig uitziet, is een bruine vaste plant uit de familie van de Convolvulaceae waartoe ook de winde behoort. Hij is afkomstig uit Centraal-Amerika reeds 5000 jaar geleden [...]

  • safardia post aardappelen blog

Aardappelen: lekker én gezond

September 14th, 2020|0 Comments

Inhoud: Blog artikel Aardappel Recept: Colombiaanse schotel Korte geschiedenis van de aardappel De aardappel ( Solanum tuberosum ), die behoort tot de familie Solanaceae (nachtschadefamilie), is één van de meest gegeten planten [...]