Wees goed voor uw immuunsysteem in deze covid tijd
Ons lichaam heeft een afweersysteem en dat staat dagelijks bloot aan “vijandige micro-organisme” die we m.b.v. macrofagen(grote vreet cellen), killer-T cellen en B-lymfocyten, afweren. Als het afweer vermogen verzwakt is of als het immuunsysteem [...]
Vis in de voeding en de kwaliteit
Vis in de voeding en de kwaliteit Een feit dat tot nadenken aanzet? Volkeren die veel vis eten beschikken over onbetwistbare epidemiologische bijzonderheden. Voor de mens en vooral voor kustbewoners is vis altijd een [...]
DIABETES : ONDERSTEUNEND DOOR FYTOTHERAPIE
DIABETES : ONDERSTEUNEND DOOR FYTOTHERAPIE o.a. Ashwagandha, Banaba,Blauwe bosbes, Eleutherococus, Fenegriek, Ginseng, Groene thee Kaneel, Knoflook, Mariadistel, Olijfblad, Paardenbloem Ashwagandha Latijn: Withania somnifera Nederlands: Winterkers Fam: Solanaceae Gebruikt deel: wortels Is een belangrijk fytotherapeuticum [...]
ZOETSTOFFEN
ZOETSTOFFEN In 1879 werd de eerste zoetstof, sacharine bij toeval ontdekt door Ira Remsen, een chemicus die werkzaam was in het laboratorium bij de John Hopkins Universiteit in de Verenigde Staten. Hij ontdekte de [...]
VOEDINGSADVIEZEN BIJ DIABETES
VOEDINGSADVIEZEN BIJ DIABETES Suikerziekte(diabetes mellitus) Suikerziekte (diabetes mellitus) is een stofwisselingsziekte. Bij suikerziekte (diabetes mellitus) is het lichaam zelf niet in staat koolhydraten (enkelvoudige en samengestelde suikers) om te zetten in energie. Bij suikerpatiënten [...]
PEULVRUCHTEN
Peulvruchten is de verzamelnaam voor een gewas dat behoort tot de familie van de vlinderbloemigen. Peulvruchten worden al eeuwenlang door de mens gegeten. In de Bijbel staat het verhaal waarin Ezau zijn eerstgeboorterecht aan Jacob [...]