• safardia post oogarts

Hoe vaak moet je naar de oogarts?

October 2nd, 2020|0 Comments

De ogen zijn één van de meest kwetsbare organen van ons lichaam en een goed zicht is heel belangrijk in het dagelijks leven. Een check-up kan oogaandoeningen opsporen in het vroegste stadium en zo je [...]

  • safardia post bijen

Gif van honingbij doodt agressieve borstkankercellen

September 30th, 2020|0 Comments

Honing wordt al eeuwen gebruikt voor wondheling, maar ook het gif van honingbijen heeft geneeskrachtige eigenschappen. De gifcomponent melittine, die zorgt voor het pijnlijke gevoel na een bijensteek, kan namelijk borstkankercellen doden. Het bijengif [...]

  • safardia post sfeer- foto-ismay-wiggers-en-ralf-hartemink-1220x684-001

Zoetstoffen, feiten & fabels

September 24th, 2020|0 Comments

Diëtist Ismay Wiggers en wetenschapper Ralf Hartemink zoeken antwoorden op vragen over zoetstoffen.Zoetstoffen vervangen suiker in ons voedsel. Ze bevatten geen calorieën en verhogen de bloedsuikerspiegel niet. Fijn bij het afvallen en prettig voor mensen [...]

  • safardia post kip

Ziek na eten kip? Campylobacter vaak boosdoener

September 22nd, 2020|0 Comments

Ziek geworden na het eten van kip? Grote kans dat campylobacter, het onbekendere stiefbroertje van salmonella, de boosdoener is. Goed doorbakken en handen wassen verkleint de kans op een sprintje naar de toiletpot aanzienlijk. [...]

  • safardia post intelligent

Meer over suiker

September 17th, 2020|0 Comments

Lees hier dit artikel van "suiker in perspectief": https://www.kenniscentrumsuiker.nl/suikerinperspectief/49/10/

  • safardia post legionella

Voorkom besmetting met legionella: 5 tips

September 16th, 2020|0 Comments

In de zomer is de kans op besmetting met de legionellabacterie groter, omdat veel mensen op vakantie gaan. Hoe voorkom je dat je besmet raakt? En hoe gevaarlijk is legionella? Gezondheidsnet vroeg het aan Monique [...]

  • safardia post aardappel

Fabel: Aardappelen zijn dikmakers

September 14th, 2020|0 Comments

Net als rijst staan aardappelen bij sommigen bekend als dikmakers. Ten onrechte. Aardappelen bestaan voor maar liefst driekwart uit water en voor slechts eenvijfde uit zetmeel. Hierdoor leveren ze een relatief kleine hoeveelheid calorieën. [...]

  • safardia post aardappel in zeewater koken

Waarom worden aardappels niet gaar in zeewater ?

September 14th, 2020|0 Comments

Aardappels bevatten zetmeel in zogenaamde zetmeelkorrels. Bij het gaar worden gaan die korrels kapot en gaat het zetmeel verstijfselen. Hierdoor wordt het beter toegankelijk en wordt het geheel zacht, gaar dus. De zetmeelkorrels worden [...]

  • safardia post insuline

Insulineresistentie voorspeller

September 10th, 2020|0 Comments

Insulineresistentie voorspeller voor hart- en vaatziekten bij diabetes type 1 Minder gevoelig zijn voor insuline: dat gebeurt niet alleen bij diabetes type 2, maar het overkomt ook mensen met type 1. Italiaanse onderzoekers bekeken de [...]

  • safardia oude perzik

Lidl gaat voedselverspilling tegen

September 8th, 2020|0 Comments

Verspilling tegengaan is goed, maar voedselbanken raken steeds meer in het nauw In de strijd tegen voedselverspilling bieden steeds meer supermarkten hun producten goedkoop aan. Na de stickers met 35 procent korting van Albert [...]